Æteriske olier og rejse

At rejse er at leve. Rejser er for mange danskere blevet en nødvendig del af livet.Forretningsrejse, familierejse sydpå, skiferie med venner….. vi rejser!

Æteriske olier og rejse : Køre-, søsyge, nervøsitet, søvnløshed, generel rejsetræthed er almindelige tilstande for de fleste. Her er mine gode tip, hvordan æteriske olier kan blive hjælpsomme.

Transportsyge
Har du eller dine medrejsende en tendens til at blive køre- eller søsyg, vil jeg gerne anbefale at bruge citronolie, mynteolie eller lavendelolie. Mynteolie og citronolier virker meget opfriskende og har en positiv effekt på nervesystemet.Æteriske olier og rejse

Desuden afhjælper mynteolie  fordøjelsesbesvær, kvalme og luft i maven. Dejlig duft fra lavendelolie er meget effektiv mod nervøse spændinger og virker meget beroligende.

Du kan bare hælde et par dråber af olien på nogle stykker vat, og placere dem på forskellige steder i bilen, skibet, etc. Du kan også hælde et par dråber af olien på et lommetørklæde og indånde duften en gang imellem.

Apropos: Tag hensyn til dine medrejsende. Det kan godt være, at ikke alle tåler dufte eller bryder sig om ”dufteterapi”. Hvis det er tilfældet, så lad være med at ”sprede” dufte over det hele. Brug kun ét stykke vat eller et lommetørklæde med olie, indånd en gang i mellem efter behov, og opbevar den f.eks. i en plastikpose i din lomme.

I øvrigt, hvis du eller dine medrejsende har en tendens til at blive transportsyge, skal du også sørge for at få rigeligt med søvn, undgå fed mad, chokolade og alkohol før rejsen. Drik masser af vand på turen, og hvis det er muligt, sørg for at få frisk luft.

Rejsetræthed – dårlig koncentrationsevne
Lange kørsler, flere timer i bilen bag rattet…. man bliver træt og koncentrationsevnen bliver mindre. Her vil jeg anbefale oplivende friskhed fra rosmarinolie.

Rosmarinolie kendes for styrkelse af hukommelsen, koncentrationsevne, livskraft og visdom.

Rosmarinolie er kendt som et hjernestyrkende middel, fordi olien forstærker hjerteslag og strømmen af blod i venerne og i hjertet. Derfor er rosmarinolie meget effektiv ved koncentrationsbesvær og nervøs svækkelse.

Du kan bare hælde er par dråber af olien på et lommetørklæde og indånde duften en gang imellem.

Roll-on Vivasan

Toning Lotion Roll
Alternativt vil jeg anbefale at bruge Toning Lotion Roll-on fra VIVASAN. Toning Lotion Roll-on er et unikt produkt, udviklet af VIVASAN i samarbejde med førende schweiziske laboratorier.

Toning Lotion Roll-on indeholder forskellige naturlige æteriske olier, bl.a. et højt indhold af rosmarinolie. Påfør Toning Lotion Roll-on på tindingerne efter behov.

Den virker meget opfriskende og har en meget behagelig duft (jeg bruger den faktisk tit som parfume). Toning Lotion Roll-on er fremstillet i fint design, den er meget nem at bruge, den er lige til at have i lommen eller tasken. Smart og praktisk.

Forresten, Toning Lotion Roll-on kan også bruges af dem som arbejder meget ved computeren (studerende, kontoransatte) eller bare som frisk, naturlig parfume.

Rejsetræthed – eftervirkning af lange rejser
Efter lange transitrejser kan man føle sig helt udmattet ved ankomststedet. Har du mulighed at tage et bad – vil jeg gerne anbefale, at tilføje et par dråber af rosmarinolie til badet.

Alternativt, kan du indånde dufte fra rosmarinolie eller citronolie. Hæld et par dråber på et lommetørklæde og indånd. Ellers brug Toning Lotion Roll-on, som er rig på rosmarin æteriske olier.

Søvnproblemer
Tit, efter lange rejser, oplevelser, travlhed, har vi det svært med at falde til ro og sove. Her er min yndlings lavendelolie bedst.

Alligevel, ved lange rejser, især ved skift af tidzoner, får vi ikke lov at sove nok, da vi er nødt til at indrette os til en anden tid. Hvor kan det være svært at være frisk om morgenen på den anden side af jorden, når vores indre ur viser midnat i Danmark.

I dette tilfælde er rosmarinolie bedst. Har du mulighed for at tage et morgenbad – hæld et par dråber af rosmarinolie i badet (læs mere om anvendelse af æteriske olier). Alternativt kan du indånde dufte fra rosmarinolie. Hæld et par dråber på et lommetørklæde og indånd.

Ellers brug Toning Lotion Roll-on, som er rig på rosmarin æteriske olier, og bliv frisk og parat til nye oplevelser.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Referencer:
”Smuk og sund sammen med VIVASAN”, af VIVASAN, ophavsret 2010
Berit Johannesse (red.) ”Komplimentær og alternativ behandling” – en grunnbok for sykepleire”, Gyldendal Norsk Forlag AS 2008
Gabriel Mojay ”Aromaterapi for krop og sjæl”, copyright ® 1996 Gaia Books Limited, London
Sheila Lavery, ”Den lille sundhedsserie – Aromaterapi”, Könemann Verlagsgesellschaft mbH, 2000

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering
Blogger, uddannet MBiochem, MBA