Æteriske olier hårtab

Æteriske olier kan hjælpe mod hårtab.

Æteriske olier mod hårtab – æteriske olier kan bremse hårtab og forbedre hårvækst. Olier kan stimulere hårsækkene og øge omsætning til hovedbunden, hvilket bidrager til hår genvækst. Flere undersøgelser viser at aromaterapi, baseolie og æteriske olier kan hjælpe mod hårtab. Det følgende er anbefalinger til pleje af hår ved hjælp af Vivasans æteriske olier udviklet af N.A.Gusakov, overlæge hos Vivasan.

Æteriske olier mod hårtab:

 • Rosmarinolie Vivasan øger blodcirkulationen i hovedbunden, fremmer hårvækst og forebygger dermed fremtidig hårtab. Den bidrager til at bekæmpe skæl på grund af sine hudpleje egenskaber.
 • Basillikumolie Vivasan er en naturlig hovedbundstimulator. Den fungerer som en naturlig balsam og frembringer fuldstændigt rent hår hos mennesker med en fedtet hovedbund, forbedrer blodcirkulationen til hårvævet og øger derved hårvækst.
 • Lavendelolie Vivasan er en naturlig beroligende olie, der anvendes til behandling af flere hudproblemer som kløende hovedbund, hudproblemer, skæl og hårtab.
 • Teatreeolie med manuka og kanuka Vivasan er ideel til behandling af kløende hud og hovedbundproblemer. Når den bruges sammen med jojobaolie giver det gode resultater som hårvækst behandlingsform.
 • Mynteolie Vivasan er en forfriskende olie, der er ideel til brug om morgenen. Den aktiverer hovedbunden, forbedrer blodcirkulationen, fremmer hårvækst og fjerner skæl og kløe.
 • Citronolie Vivasan er nyttig til tør eller fedtet hovedbund. Den regulerer talgproduktion og fremmer celle regenerering. Ved at genskabe håret pH-niveauer, giver det håret en sund glans.
 • Salvieolie Vivasan er til behandling af flere hudproblemer som kløende hovedbund, hudproblemer, skæl og hårtab.
 • Timianolie Vivasan er en antiseptisk og antiviral olie, som er ideel til behandling af kløende hud og hovedbundproblemer.

Æteriske olier mod hårtab – anvendelse

Æteriske olier mod hårtab – berigelse af hårshampoo

Æteriske olie mod hårtab kan bruges til berigelse af hårshampoo og anvendes til almindelig hårvask.

Anvend følgende proportion: 2 dråber til 10 ml shampoo
Bemærk at citronolie og appelsinolie må tilføjes varsomt (eller frarådes) til hårshampoo, da de kan komme i kemisk reaktion med ingredienser i hårshampoo.

Æteriske olier mod hårtab – hårmasker

 • Opskrift til maske for at styrke hår: 10 friske jordbær masses, tilføj 4 dråber rosmarinolie og 4 dråber mynteolie, blandes, påfør på hår og vent i ca 20 minutter. Til sidst, skyld masken ud med vand.
 • Aromatiske hårmasker
  Masken påføres på hårbund før vask.Masken er baseret på en basisolie. Olien må gerne opvarmes lidt. Masken påføres hver dag eller hver anden dag i 10-15 gange i træk.Bagefter anvendes hårmasken forebyggende en gang om ugen.Masken kan påføres på tørt og vådt hår.
  Påfør masken med fingerspidserne ind i hovedbunden, dæk med plastikpose og derefter med et håndklæde. Vendt 1 time. Derefter skylles masken ud med vand. Håret kan vaskes med shampoo.

Tip (fra de gamle dage, som virker): Masken kan vaskes med æggeblomme, der blødgør håret og giver glans.

 • Til normalt hår: 15 ml jojobaolie tilsættes 2 dråber æterisk olie af rosmarin Vivasan, 2 dråber lavendelolie Vivasan, 2 dråber salvieolie Vivasan, 2 dråber jasminolie Vivasan (fornyer hovedbundens tilstand)
 • Til tørt hår: 50 ml basisolie, tilføj 10-12 dråber æterisk olie af lavendel
 • Til fedtet hår: 15 ml basisolie, tilføj 6-8 dråber æteriske olier af rosmarin

 

Æteriske olier mod hårtab – hår tonic

Tonic stimulerer, aktiverer, deodoriserer og forbedrer hårets tilstand. Tonic påføres på nyvasket hår på hovedbund og fordeles ud på håret.

 • Til normalt hår: 250 ml (1 kop) vand tilsættes 5 ml æteriske olie af rosmarin, eller timian, eller basilikum
 • Til tørt hår: 250 ml vand (1 kop) tilsættes 10 – 15 dråber mynteolie (lyst hår) eller rosmarinolie (mørkt hår)
 •  Til fedtet hår: 250 ml vand (1 kop) tilsættes 50 ml æblecidereddike, 10 til 15 dråber af æterisk olie af lavendel og salvie (eller teatreeolie).

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

 Kilde: “Aromaterapi i praksis”, skrevet af N.A.Gusakov, overlæge hos Vivasan, videnskabelig udgave, forlag”OntoPrint”, 2015

Æteriske olier mod hårtab

 

 

 

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering.
Blogger, uddannet MBiochem, MBA