Afrodisiaka – dufte som forfører

Hvad er forførelseskunst? Nogle vil sikkert svare, at det er evnen til at gå smukt, med spændende svingende hofter, evnen til at smile charmerende og legende, at blinke med øjet og så videre – Helt sikkert.

Det er et kendt faktum, at mænd elsker en kvinde med øjnene, og en kvinde med ørerne. Alt dette er sandt, men… Nyere forskning på dette område har vist, at mænd og kvinder finder hinanden ved hjælp af lugtesansen.

Altså, man skal ikke undervurdere den gamle måde at forføre på –  ved hjælp af forførende dufte.

Hvad er forførelseskunst? Nogle vil sikkert svare, at det er evnen til at gå smukt, med spændende svingende hofter, evnen til at smile charmerende og legende, at blinke med øjet og så videre – Helt sikkert.

Det er et kendt faktum, at mænd elsker en kvinde med øjnene, og en kvinde med ørerne. Alt dette er sandt, men… Nyere forskning på dette område har vist, at mænd og kvinder finder hinanden ved hjælp af lugtesansen.

Altså, man skal ikke undervurdere den gamle måde at forføre på –  ved hjælp af forførende dufte.

Hver person har sin egen idé om, hvad som er sexet. At finde ud af, hvad der virkelig ophidser dig og din partner, er ikke let, fordi næsten alle sanser er i brug under elskov. Og lugte spiller en særlig rolle.

Seksuel magt gennem dufte
Lugtesansen er særdeles afgørende, når dyr vælger deres parringspartnere. Det er blevet diskuteret meget i de seneste år om lugte har en tilsvarende betydning for mennesker. En ting er sikkert – dufte spiller en stor rolle i vores seksuelle liv.

Der er en tæt sammenhæng mellem seksuel adfærd og evnen til at opfatte lugte. Personer med en udviklet sans for lugt, klager meget sjældent over seksuelle og psykiske abnormiteter.

Sygdomme er ofte ledsaget af en svækkelse af lugtesansen i forbindelse med seksuel aktivitet. For eksempel folk, der har fået plastikkirurgi som påvirker næseskillevæggen, har ofte svækket seksualitet.

Afrodisiaka – “kvinders hemmeligheder” –  forførelse

Legenderen siger, at Afrodite havde et vidunderligt bælte med magisk duft, som forførte

Afrodisiaka er betegnelsen for midler, som bruges i den tro, at de øger den seksuelle lyst. Navnet kommer fra Afrodite, kærlighedens gudinde, i den græske mytologi. Skønheden Afrodite var kendt som en dygtig forførerske. Legenden siger, at Afrodite havde et vidunderligt bælte med magisk duft, som forførte ikke kun mennesker, men også guderne.

Nu kan vi kun gætte på, at den magiske duft blev syet ind i bæltet, og var kilden til forførende kærligheds-aroma. Måske var det en kapsel med en blanding af æteriske olier fra planter, fordi det var ikke en gammel hemmelighed, at nogle æteriske olier har en egenskab som elskovsmiddel.

Forførende Blandinger
Her er nogle eksempler på forførende blandinger med æteriske olier fra aromaterapeuter Vivasan Academy:

Til din mand – en fantasiagtig blanding: Brug 33-urter olie strong VIVASAN. Din mand vil helt sikkert elske denne. Du kan bruge den, når du massagerer ham. Denne blanding giver en dyb, mystisk og maskulin duft, som er stærk og kraftfuld. Tilsæt nogle dråber 33-urter VIVASAN olie i din massageolie for de bedste resultater.

Til din mand – en drømmeagtig blanding: Brug 33-urter olie strong VIVASAN eller 1 dråbe af patchouliolie og 1 dråbe af lavendelolie til din massageolie. Denne blanding giver en romantisk og afslappende stemning.

Intim blanding: En intim blanding, der ville sætte dig i et humør til en romantisk aften med din elskede. For at forberede denne blanding, tilføj 1 dråbe af patchouliolie, 1 dråbe jasminolie og 2 dråber ylang-ylangolie. Bland ingredienserne med til jojoba- eller avokadoolie. Anvend til massage og få en romantisk aften, eller i aromalampe (evt. på en sten).

Romantisk blanding: Bland 10 dråber af eukalyptusolie, 5 dråber mynte-, 5 dråber citron– og 10 dråber lavendelolie i 50 ml jojobaolie. Bruges som parfume.

Sødlig blanding: en sød, aromatisk og behagelig blanding. Bland 1 dråbe jasminolie– med 6 dråber appelsinolie og 3 dråbe af patchouliolie. Brug aromalampe. Dette ville gøre en enorm forskel i dit hjem og tilføre hjemmet en sød og behagelig duft, især om vinteren eller i mørke tider.

Blandingen ”Valentine forever”:  Dette er en duftende blanding til at sætte fut i dit ønske om kærlighed. For at lave blandingen: 2 dråber citron-, 2 dråber ylang-ylangolie, 1 dråbe jasminolie og 1 dråbe rosmarinolie. Blandingen er perfekt til aromalampe og i badekaret (husk, at æterisk olie først skal opløses i en basisolie inden det tilsættes i badet).

Til sidst vil jeg sige: tro på dine følelse og eksperimenter og prøv at finde din egen “Valentine” duft.

Natalia Burmistrova Jørgensen
MBiochem, MBA
Vivasan Academy

Rene æteriske olier kan købes i Vivasan.Dk shop > 

 

 

 

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.

Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering.