Æteriske olier anvendelse til aromaterapi og wellness

Æteriske olier anvendelse til aromaterapi og wellness

Æteriske olier anvendes i vid udstrækning i aromaterapi og farmaceutiske produkter pga. deres smag, duft og egenskaber.

 

Æteriske olier anvendelse:
Aromalampe
Aromalampen kan forbedre indeklimaet væsentligt og skabe hyggestemning.  Aromalampen er let at bruge: du fylder skålen med vand og tilsætter 2-4 dråber æteriske olier. Du kan blande flere olier sammen og dermed opnå en synergieffekt.
Vandet skal ikke koge, ellers vil kvaliteten og virkningen af duften forandres. Værelset skal være ventileret med lukkede vinduer og døre. Efterlad aldrig en brændende aromalampe uden opsyn.Æteriske olier anvendelse til aromaterapi og wellness

Aromasten, skål eller duft dispenser
Har du ikke en aromalampe, eller ønsker du ikke at tænde stearinlys (f.eks. på børneværelset) kan du bruge duft dispenser med bambusstænger eller dryppe æteriske olier på en sten, som helst skal placeres tæt på et lunt sted, såsom over en radiator eller på gulvet ved gulvvarme. Du kan også bruge en almindelig skål. Fyld den med meget varmt vand og dryp et par dråber æterisk olie i. Dejlige dufte spredes hurtigt i luften.

Aroma fodbad
Bland 1 dl. groft havsalt 1 spsk. flydende sæbe, 3 dråber rosmarinolie, pebermynteolie, tea tree olie, enebæroile eller granolie. Fyld en balje med varmt vand og tilføj blanding.

Aromabad
Bland æteriske olier med en emulgator, såsom jojobaolie, avokadoolie, mælk, fløde, shampoo, etc. og tilsæt blandingen til et badekar fuldt med vand med behagelig temperatur. Tag karbad i 10-15 min. Forøgelse af badetiden bør ske gradvis.
Karbad med æteriske olier har den fordel, at duftene arbejder både gennem lugteorganer og gennem huden til hele kroppen.

Berigelse af cremer
En fremragende måde for at bruge æteriske olier på er berigelse af cremer. Dryp et par dråber æteriske olier på en lille mængde creme (ca. 10 g) og gnid det på huden med lette bevægelser. Til creme er det ideelt at bruge olien med ”33 urter”, som indeholder en rig sammensætning af olier fra timian, rosmarin, lavendel, enebær, m.fl.

InhalationÆteriske olier anvendelse til aromaterapi og massage
Fyld en skål med meget varmt vand, tilføj et par dråber æteriske olier. Tag et håndklæde over hovedet og inhaler dampene. Husk at lukke øjnene.

Massage
Massage med æteriske olier giver en stor indvirkning på kroppen. Tilføj et par dråber af æteriske olier til massageolien, eller en basisolie som f.eks. jojobaolie eller avokadoolie. Du kan blande basisolierne med de æteriske olier afhængigt af, hvilken effekt du vil opnå. Du kan også bruge olien ”33 urter”.

Berigelse af shampoo
Shampoo med de fleste æteriske olier styrker håret og nærer hovedbunden. Til fedtet hår anbefales rosmarin, timian og teatræ. Til tørt hår – lavendel og appelsin. For hårvækst er det godt med rosmarin og timian.

Spray
En spray er nem at bruge, fordi man kan sprede oliemolekylerne fra æteriske olier hurtigt i luften, og derved opnå en hurtig virkning af de æteriske olier. Sprayflasken fyldes med vand og tilføjes få dråber af æterisk olie. Ryst flasken før brug.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering

 

Blogger, uddannet MBiochem, MBA