Argireline peptid - alternativ til kirurgiske behandling

Argireline peptid – alternativ til kirurgiske behandling

Argireline er en nyopdaget anti-age peptid, som er et alternativ til den meget kendte Botox®/botulinum. Hexapeptid Ac-EEMQRR-NH2 / Argireline  er et resultat af de seneste målrettede forskningsprojekter for at finde mere sikre, billigere og mildere alternativer til Botox.

Handelsnavn:  ARGIRELINE®POWDER
Argireline er et registered handelsmærke som tilhører Lipotec SA
Produktkode: PD01

INCI navn: ACETYL HEXAPEPTIDE-8 (før den var patenteret, var den kendt som acetyl hexapeptide-3)

Argireline peptid – et alternativ til Botox

  • Argireline peptid reducerer dybden af rynker i ansigtet forårsaget af sammentrækning af muskler gennem ansigtsudtryk, især i panden og omkring øjnene.
  • Argireline peptid er en sikrere, billigere og et mildere alternativ til Botulinum Toxin, typisk rettet mod samme rynkeformationsmekanisme, men på en meget anderledes måde.
  • Argireline peptid er et alternativ til kirurgisk behandling, fordi den kan indarbejdes i kosmetiske produkter, som cremer, serum, etc., hvorved dybe linier eller rynker i panden eller i området omkring øjnene ønskes fjernet.

Argireline peptid – et alternativ til Botox

Et af de mest markante tegn på hudens ældning er rynker i ansigtet.  Botox/botulinum har i de sidste årtier været opfattet som et revolutionerende kosmetisk redskab ved anti-rynke behandling. Men dens høje neurotoksicitet, høje risiko og høje pris begrænser brugen af Botox. I de seneste år er der blevet forsket meget i at finde et mindre farligt alternativ til Botox.

Dette molekyle er et ikke-giftigt, ikke-irriterende stof. ArgirelineSerum er en peptid, som kan kontakte neuromediator – katekolaminer, som kontrollerer muskelsammentrækninger.

Argireline virker ved at blokere reaktioner fra muskler, som får dem til at trække sig sammen. Dermed afslapper Argireline ansigtetsmuskler og udjævner ansigtets rynker og reducerer rynker. Argireline reducerer også dybden af allerede dannede rynker, også omkring øjnene og i panden.
Argireline peptid – et alternativ til Botox

 

Argireline peptid – test

En undersøgelse offentliggjort i International Journal of Cosmetic Science viser, hvordan en 10 % koncentration af Argireline reducerer rynker med 30 % over en periode på 30-dage.

Antirynketesten var gennemført på raske frivillige forsøgspersoner. 10 % Argireline® koncentration var testet omkring øjnene på 10 raske kvinder. Silikoneaftryk var lavet før testen på 30 dage og efter anvendelsen af Argireline.

Silikoneaftrykkene blev kontrolleret ved hjælp af laserscanningmikroskopi (tredimensional rekonstruktion), hvor man sammenlignede udviklingen af hudoverfladen før og efter behandlingen. Det er tydeligt, at dybden bliver markant mindre efter 30 dages behandling med Argireline.

En anden antirynketest på raske, frivillige forsøgspersoner med 5% Argireline® koncentration er også blevet offentliggjort. En creme, der indeholder 5 % Argireline® Solution blev anvendt to gangedagligt omkring øjnene af 14 frivillige i alderen 39 til 64 i 28 dage.

Siliconeaftryk af behandlede områder blev indhentet før prøven og efter 28 dage, og kontrolleret.

Dybden af rynker blev 16,26 % – 31,80 % mindre efter 28 dage.(Mørkeblå farve indikerer maksimal dybde, rød farve indikerer maksimal højde)Argireline er blevet meget efterspurgt siden den kom på markedet i kosmetiske produkter.

Argireline peptid i anti aging produkter

Dette ikke-giftige, ikke-irriterende stof benævnes som en af som de bedste ikke-kirurgiske alternativer på markedet i nutiden.

Det bemærkes, at Argireline / acetyl hexapeptid-8 er virker ved at afslappe musklerne i ansigtet. Teoretisk set kan dette også føre til hængende hud i ansigtet. Selvom der ikke findes videnskabelige beviser for denne teoretiske formodning,  anbefales det alligevel, at produkter med Argireline bør undgås af folk, der har problemer med hængende hud.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Referencer:
“A Gmp Peptide For Cosmetic Applications – Argireline®, An Anti-Aging Peptide”, Lipotech, 2006
“Lipotec obtained a court intervention at the In Cosmetics trade show to defend on of its patent”, Euro Cosmetics, 2006
”Cosmetics improvements”, March 2006, Speciality Chemicals Magazine
“A synthetic hexapeptide (Argireline) with antiwrinkle activity”,  International Journal of Cosmetics Science, 2002, 303-310
”Smuk og sund sammen med VIVASAN”, af VIVASAN, ophavsret 2010 www.lipotec.com

 Kosmeceutiske produkter Vivasan

Vivasan vælvere produkter fra Schweiz af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet. 
Blogger, uddannet MBiochem, MBA