Aromalampe – den enkleste måde at bruge æteriske olier på i dit hjem. Med aromalampen kan du skabe en atmosfære i hvert værelse, som du nu har brug for. Aromalampen kan være med en åben ild eller elektrisk. Før du bruger den, skal du lufte ud i lokalet. Og selve proceduren gøres bedst med lukkede vinduer. Man bruger aromalampen i 20 minutter til 2 timer

Selve beholderen til fordampning bør ikke være for lille, ellers vil vandet fordampe for hurtigt, og olien begynder at brænde. Afstanden fra varmekilden skal være mindst 10 cm, så at vandet er varmere end 50-55 ° C. Vandet skal ikke koge, ellers vil kvalitet og smag ændres. Af og til skal man tilsætte mere vand.

Man påfører altid vand først og drypper derefter æterisk olie i vandet.
Husk at lampen skal være udenfor børns rækkevidde.

  • Lad være med at overdoserer. Helst for lidt end for meget. Høje koncentrationer af æteriske olier i luften kan virke deprimerende og forårsage den modsatte virkning.
  • Antallet af dråber af æteriske olier i olielampen afhænger af størrelsen af rummet. I gennemsnit anbefales der 2 dråber olie til 5 kvadratmeter.

Husk, at aromalampen ikke må efterlades uden opsyn.

Aromalampens beholder kan vaskes med sæbe, og derefter skylles med vand og eddike.

Med en aromadiffuser er det nemt og effektivt at sprede æteriske olier i luften.
Du kan få en behagelig aromatisk stemning i dit hjem, i klinikken, spa, eller på arbejdet med en aromadiffuser.

Aromadiffuser
Den største fordel med en aromadiffuser til forskel fra en aromalampe er, at duften spredes via ultrasoniske bølger. Æteriske olier spredes med ultrasonisk fordampningsteknologi. Dvs. man undgår de høje temperaturer til opvarmning af vandet, som det sker ved brug af en traditionel aromalampe. Dermed undgår man at beskadige nogle plantestoffer indeholdt i de æteriske olier, som kunne beskadiges ved for høje temperaturer.

Moderne aromadiffusere leveres oftest i et flot design og ofte med lys i vekslende farver, som giver en ekstra hyggelig stemning. Lyset skifter automatisk, og ses bedst, når det er mørkt.

Aromadiffusere anvendes hos private i hjemmet og af professionelle på klinikker, hospitaler, og lokalcentre.

Det er nemt at anvende en aromadiffuser. Man skal fylde vand i en beholder, og tilsætte den ønskede æteriske olie. Der vil komme en aromatisk damp ud af aromadiffuseren allerede efter et par minutter, som breder sig i lokalet.

Det anbefales at fjerne rester af vand og olie efter brug, og tørre beholderen med en ren klud.

Desuden anbefales det at lufte lokalet ud før anvendelse af en aromadiffuser.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering
Blogger, uddannet MBiochem, MBA