Nellikeolie kvalitet – Brevkasse

8 mar 17
Jeg har et spørgsmål om nellikeolie kvalitet. Jeg har får nogle år siden købt en æterisk nellikeolie fra virksomheden Urtegaarden i Jylland.Jeg skulle dengang bruge olien mod tandpine samt fremstilling af ...

Neroliolie – duften til prinsesser

26 nov 15
Neroliolie fra blomster af bitter appelsin med meget fine og raffinerede duft Neroliolie fik sit navn i det 17. århundrede after Anne Marie Orsini, prinsesse af Nerola, som var meget fascineret af ...

Rosen – blomsternes dronning

26 apr 15
Rosenolie hører til de mest populære og dyreste olier i verden.  Rosenolie fra de mest fascinerende rosen blomster er  symbol på kærlighed, lidenskab, sympati, begær, luksus og naturlig skønhed. Man kalder ofte ...

Lavendelolie – lavendel – lavare

5 okt 14
Lavendelolie er et af de mest populære olien i aromaterapi Lavendelolie har en frisk, blomsteragtig, mild og behagelig duft. Ordet lavendel er formentlig afledt af det latinske ord lavare, som betyder at ...

Appelsiner og appelsinolie

30 aug 14
Appelsinolie er meget populær i aromaterapi Appelsinolien er ligesom selve frugten meget kendt. Appelsiner altid været en favorit blandt frugterne. Appelsiner har altid haft en særlig plads i menneskets historie. Formodentlig blev de ...

Rosmarin – Ginseng fra Middelhavet

17 aug 14
“Se, der har du Rosmarin, det er for erindringen” Rosmarin var traditionelt betragtet som en hellig plante, også værdsat som et middel til at styrke hukommelsen. ”Rosmarin får lov at brede ...

Natlysolie

13 maj 14
Natlysolie, Klokken otte eller livets olie Oenothera har mange navne. I Danmark er planten kendt som natlys, eller ”klokken otte”, da blomsterne åbner sig om aftenen. På hollandsk kaldes natlys: ’Lille ...

Nellikeolie

8 apr 14
Nellikeolie – ikke kun lugten af tandlægeklinik Nellikeolie, bruges ofte på tandklinikker den karakteristiske lugt på tandlægeklinikker stammer fra nellikeolie (kaldet eugenol). De fleste kender kryddernelliker eller bare nellike, som et ...

Hestekastanje fra forskellige vinkler

16 feb 14
Hestekastanje som naturmedicinsk plante Hestekastanje – De fleste af os kender træet. Kastanjetræer er oprindeligt fra Balkan-regionen, det vestlige Asien og Himalaya. Men i dag dyrkes træet meget i Europa. Kastanjetræet ...

Argan træ

16 dec 13
Argan træ – Argania spinosa Argan træ (Argania spinosa) giver i dag liv til to millioner mennesker fra den marokkanske Berber-stamme, som kalder argantræet for livets træ. Engang, for 25 millioner år ...

Jasmin og jasminolie

10 okt 13
Jasmin – duftenes dronning Jasmin – måske et af de mest kendte ord på verdensplan: *Jasmin er en af de vigtigste planter til fremstilling af parfume. Jasmin er en såkaldt duftenes ...

Malva

23 aug 13
Katost – vild malva: kendt, men også ukendt Malva – Katost (Malvaceae sylvestris ssp.) er en kendt plante i Danmark. Katost er beslægtet med mange værdifulde planter, som også hører til ...

Eukalyptusolie og eukalyptus

8 aug 13
Eukalyptus – “livets træ” og “træ mirakler” Eukalyptusolie en af de mest populære æteriske olier i aromaterapi og medicin. Eukalyptus er måske en af de mest kendte australske træer. Eukalyptus er ...

Patchouliolie

17 jun 13
Patchouli – ”grønt blad” Patchouliolie er en kontroversiel olie, hvis duft nogle mennesker finder eksotisk, sensuel, og luksuriøs, mens for andre lugter olien bare frastødende. I nutiden forbinder nogle mennesker patchouli med ...

Arganolie – Marokkos guld

14 jun 13
Arganolie er meget værdsat for sin nærende og kosmetiske egenskaber Arganolie er meget sjælden og kostbar. Man kalder arganolie for ungdomsolie. Argan olie fra det sjældne Argan træ (Argania Spinosa) i Marokko kendes ...

Basilikum og basilikumolie

9 maj 13
Hans majestæt basilikum Basilikumolie – den hellige olie, som anvendes inden for kosmetik, aromaterapi, sygdomsbehandling og gastronomi. L’herbe royale (urternes konge) kalder de franske kokke basilikum. Selve ordet basilikum betyder “konge” (fra ...

Timianolie

8 apr 13
Timian – kendte og mindre kendte egenskaber Timian (Thymus) er en meget kendt i Danmark som en haveplante og som et krydderi. Timian vokser ikke vildt i Danmark, men dyrkes utroligt ...

Rosentræolie (rosenwood oil) – olie fra træet som dufter

19 mar 13
Rosentræolie/rosenwood oil – duft for sjæle Rosentræolie er en absolut særlig æterisk olie. Olien har en meget karakteristisk og måske en af de mest vidunderlige dufte, og kaldes ofte en duft for sjæle. ...

Fennikel – til gavn for alle

16 mar 13
Fennikel – til gavn for alle, hvad enten raske eller syge Marathon (efter maraino) døbte grækerne fennikel pga. plantes slankeværdi. Symbol på rationel tankegang, intellekt, effektiv kommunikation og forretningssucces – sådan blev ...

GSE – Grapefrugtfrøekstrakt – historisk indblik

1 feb 13
GSE – Grapefrugtfrøekstrakt  – Jacob Harich – historisk indblik De fleste frø, som fra æbler og pærer, rådner ret hurtigt når de falder til jorden. Men ikke grapefrugtfrø – de kan ...

Æteriske olier- Brevkasse

24 jan 13
Kan du fortælle, hvad er forskellen mellem hydrolat og hydrosol. Sælges hydrolater hos Vivasan? Tak for dit spørgsmål. Hydrolat og hydrosol betyder næsten det samme. Ordet hydrolat er mest anvendt i ...

Mynte og mynteolie

11 jan 13
Mynteolie er meget populær og har mange anvendelser i medicin, aromaterapi, fødevarer, kosmetik, m.m.  “Mynte hvis duft alene helbreder og opfrisker ånden… myntesaft er fortrinlig til at klare stemmen, hvis den drikkes ...

Kanuka – teatræ

20 maj 12
Kanuka – white teatree Kanuka er et hurtigt voksende træ, som findes i hele New Zealand og begrænset omfang i Australien. Kanuka kan blive op til 15 meter høj, med smalle ...

Hvad er værdifuldt ved Jojobaolie?

14 maj 12
Jojobaolien er en af de bedste allergivenlige hudpleje ingredienser Halvfems procent af alt produceret jojobaolie bruges til kosmetik og til hårprodukter. I de seneste år er jojobaolie blevet mere populær, fordi der forskes meget og flere ...

Tea Tree – teatræolie

11 maj 12
Efter Eucalyptus, er Tea Tree / tetræ den mest berømte af alle Australiens planter Tea Tree/ Teatræ (Melaleuca alternifolia) er kendt for sin æteriske olie, som både er svampebekæmpende og et antibiotika. Det ...

Jojoba: olie-fedt

11 maj 12
Jojobaoliens struktur ligner vores egen huds sebum Faktisk er jojobaolie kemisk set en flydende form for voks, ikke en olie, altså ikke et flydende fedtstof og ikke en triglycerid, som alle andre planteolier.

Jojobaolie – flydende guld fra ørkenen

10 maj 12
Jojobaolie er meget værdifuld og er værdsat indenfor kosmetik Højkvalitetsolie fremstilles fra jojoba-plantens frø (Simmondsia chinensis). Selv om denne indfødte busk i det sydvestlige USA engang var placeret i Euphorbia familie, er den nu ...

Avocadoolie

5 maj 12
Avocadoolie er rig på E-vitamin og meget populær i hudplejeprodukter Avokadoolie er en af de meget få vegetabilske olier, der ikke er presset ud fra frø. Olien fremstilles fra avokado-frugtkødet, der er meget ...

Manuka – teatræ

2 maj 12
Manuka er et teatræ fra New Zealand Manuka (Leptospermum scoparium) er et ”nyopdaget” thetræ, med mange egenskaber, som ligner det mere kendte ‘Teatræ’ (Melaleuca alternifolia). De fleste manukatræer vokser i New ...

Geranium og geraniumolie

6 apr 12
Geranium – afrikanske rose, som ikke er til at undvære Den bedste æteriske olie, kaldte Joshua Onysko geraniumolie i Domino magasinet (dec./jan.2008). 

Salvie – Herba sacra

18 mar 12
Salvie – Herba sacra – Hellig urt Salvie har gennem tiden vakt interesse hos mange mennesker. Salvie var også ret kendt i den gamle kinesiske medicinske kultur, og planten er stadigvæk opført ...

Planter som kilde til stamceller

10 feb 12
Stamcellers næsten ubegrænsede regenerative potentiale er en af de mest diskuterede emner for tiden. Stamcellernes evne til at udvikle væv og organer kan give uudtømmelige muligheder for helbredelse af flere sygdomme ...

Ene –Enebær- Enebærolie

9 nov 11
Hvem er det? “Lille pikkelmand havde 100 pikkelbørn, der var pikkelsorte undtagen pikkelsjat, han var pikkelgrøn” Svaret er en enebærbusk med bær og nåle (en gammel gåde)

Tea tree: et navn – flere planter

13 sep 11
Tea tree/Te-træ/Teatræ er et navn man bruger om flere forskellige planter