Dr. Bach terapi - forening af sjæl, sind og krop

Bach, Blomster og Terapi 

Dr. Bach terapi – forening af sjæl, sind og krop

Når man siger Bach, så har vi forskellige forestillinger. De fleste tænker måske med det samme på en berømt tysk komponist, Johann Sebastian Bach, fra det 17. århundrede. Når jeg googler på ”Bach”, dukker der en fantastisk verden op med hans musik.  Dog, hvis jeg søger videre på Bach, dukker der et andet særligt menneske op med det samme efternavn.

Han er ikke fra Tyskland, og levede for 100 år siden. Han var fra England, og havde intet at gøre med musik, men han er fra blomsterverdenen. Han var en praktiserende læge og homøopat. Han var et absolut særligt menneske.

En skæbne for særlige mennesker: Johann Sebastian Bach blev ikke accepteret af samfundet i hans livstid. Hans musik var alt for avanceret, utraditionel og uforståelig for andre mennesker i hans levetid. Det var først 100 år efter hans død, i det 18. århundrede, at hans vidunderbare musik blev genoptaget, forstået, accepteret og populariseret. Gennem årtier blev hans genium elsket af flere generationer. Hans musik fascinerer, begejstrer, mobiliserer… Han er genkendelig og klassisk.

Den engelske læge Dr. Bach var også noget særligt i sin tid, da han havde et særligt synspunkt, hvad angår behandling. Han var en intuitiv healer med sin egen filosofi om årsagerne til sygdomme. Han mente, at vores sygdomme hænger sammen med vort følelsesliv. Han opdelte folk ind i tolv arketyper efter deres indgroede, negative sindstilstande, (som f.eks. ensomhed eller angst), og fandt nogle planter, som kunne gøre disse tilstande positive. Dr. Bach grundlage en særlig gren indenfor alternativ behandling – såkaldt Dr. Bachs blomsterterapi, som består af 38 forskellige remedier/blomster. Det er kun blomster i forskellige farver, som anvendes. (Der anvendes ikke andre plantedele).

Dr. Bach mente, at energi fra blomster har en regulerende virkning på fysisk sundhed. I modsætning til behandling med kemiske lægemidler, der virker på de fysiologiske processer i kroppen, har Bachs blomsterterapi en effekt på et højere energiniveau. Med Bachs blomsterterapi genskabes kontakt med de interne ressourcer i kroppen, der bidrager til selvhealing, større modstand mod følelsesmæssige oplevelser og den resulterende, organiske sygdom. Dr. Bach blomsterterapi hjælper ved at modvirke utålmodighed, irritabilitet, smålighed, lavt selvværd, jalousi, had og andre ubehagelige følelser hos os selv. Bachs blomster essenser fjerner frygt, træthed, vrede, chok, stress og hjælper med at overkomme sorg, fortvivlelse, overvinde negativ, åndelig stemning ved gendannelse af harmoni og styrke, samt deres positive energipotentiale.

„Sundhed er vores fødselsret. Det er den fuldkomne forening af sjæl, sind og krop. Ikke et højtflyvende ideal, der er svært at opnå; men noget så enkelt og naturligt, at mange af os har overset det.” (Dr. Edward Bach, 1930)

Dr. Bach terapi: Mon den engelske ”blomster”-læge, Bach eller Dr. Bach, får den sammen skæbne?

Dr. Bachs første publicerede udgave af ”Hel dig selv” i ”British Homeopathic Journal” var væsentligt revideret af redaktøren. Dr. Bach fik meget lidt sympati for sine tanker, og var anklaget for metafysisk spekulation og dogmatisme.

Kommentaren var den følgende: “We are sorry, therefore, that we cannot commend the theme Dr. Bach has put forward, and we are afraid a perusal of the volume by sufferers, especially those who have led an exemplary life from the spiritual point of view, could only lead to depression and disappointment.”

Oversat: “Vi beklager derfor, at vi ikke kan anbefale temaet, som Dr. Bach har fremført, og vi er bange for, at lidendes gennemlæsning af volumet, især dem der har ført et eksemplarisk liv ud fra et åndeligt synspunkt, kun kunne føre til depression og skuffelse.”

De utraditionelle, uforståelige og mærkelige ideer som beskrevet af Dr. Bach, er gennem fra mund til mund metoden blevet spredt over hele verden som rygter. Bachs skæbne?  I nutiden, næsten 100 år efter, er Dr. Bachs blomsterterapi blevet et klassisk begreb.

En udgave af Bachs bog  fra 1936: The Twelve Healers, er tilgængelig og helt gratis på internettet. Der findes desuden: Den internationale Bachterapeut Uddannelse, registreret af The Bach Foundation, England. Der tilbydes kurser i hele verden for at blive en kvalificeret Bach praktiserende læge. Prøv at søge på nettet, og du finder tusinder af kvalificerede behandlere i flere lande.

Prøv at søge på google.dk på ”bach blomster” og bliv forbavset. Tag en tur til en helsemesse; med en stor sandsynlighed møder du en behandler med berømte Dr. Bach 38 blomster.

Produkter efter Dr. Bachs opskrifter har ikke brug for reklame – man kender dem bare. Det er efterhånden en af de stærkeste brand indenfor homøopati og alternativ medicin.

Der sælges ufattelig mange slags produkter efter Dr. Bach ideer om blomsterterapi. Vivasan er ikke en undtagelse, da Dr. Bach terapi er enormt populær i Schweiz, og Vivasan forhandler også produkter baserede på Dr. Bachs opskrifter.

Hvad er det, som gør hans utraditionelle ideer i den grad populære i vores moderne, rationelle samfund? Tilbage til naturen? Måske.

Væk fra behandling med stærke, syntetiske medikamenter, som ofte svækker organismen i en sådan grad, at den bliver endnu mere udsat for at pådrage sig sygdom. Så vender vi mod homøopatien.

Tilbage til noget spirituelt i vores velorganiserede, materielle, lykkelige, men stressede og deprimerende samfund med det højeste antal af depressioner?  Homøopati er baseret på absolut lave koncentrationer; den indeholder næsten ikke nogen materiel substans, er afledt af blomster, men bærer energi-information fra hver blomst.

Et budskab fra det guddommelige, fra vores moder natur til menneskene, en bro mellem det almindelige liv og det guddommelige?

Energi fra blomster, et guddommeligt budskab? Jeg er jo ikke troende? Energi og glæde fra blomster, fra naturen, fra turen i skoven… At tanker helbreder. Jeg vil at det passer, fordi jeg ser fidusen i denne energiske tro og glæde ved naturen, blomster, kærligheden til vores børn og nærmeste. Det er noget, som giver energi, glæde, trøst, opmuntring og velbefindende. Det er lige noget, hvor jeg, som biokemiker, ikke kan finde en kemisk formel til som forklaring. Derfor, tilbage er kun troen, som er ikke materiel og heller ikke målbar, og det er derfor endnu ikke muligt at bevise virkningen af det rent videnskabeligt. Men det er troen, som gør os sundere og gladere.

‘Årsagen til alle trængsler er egoet og adskiltheden, og disse svinder bort så snart Kærlighed og indsigt i den Store Enhed bliver en del af vores natur.’ /Dr. Bach.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen


VIVASAN – kosmeceutiske produkter med GMP certifikat: økologi, forskning, slut kontrol og garanti.
Vivasan vælvere produkter fra Schweiz af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop.

 

Tags:
Blogger, uddannet MBiochem, MBA