Æteriske olier til aromaterapi - kun høj kvalitet olier

Æteriske olier i aromaterapi bruges til terapeutiske formål

Æteriske olier til aromaterapi – det er vigtigt at bemærke, at æteriske olier i aromaterapi bruges til terapeutiske formål, fordi aromaterapi er en slags af alternativ medicin.

Derfor bruger man kun rene æteriske olier af høj kvalitet i aromaterapi. Olier, som ikke matcher høje kvalitetskrav, kan ikke gavne, eller enda blive sundhedsskadelige.

Højkvalitetsolie i hænderne på en professionel og erfaren aromaterapeut er den sikreste måde til at opnå terapeutisk effekt af aromaterapi.

Høj Kvalitet æteriske olier til aromaterapi
Æteriske olier er en blanding med særlige kombinationer af forskellige organiske stoffer. For eksempel, lavendel æterisk olie består af linalylacetat (30-55%), linalool (20-35%), beta-ocimen, cineol, citral og små mængder af andre stoffer.

Der er mange faktorer, som kan påvirke kombination af kemiske stoffer i æteriske olier, og kvalitet af æteriske olier.

 • råvarer: region, planternes dyrkningsvilkår, temperatur, jordtype, mængde af nedbør i dyrkningsområdet, tidspunkt for indsamling af planter, udvælgelse af de rigtige plantedele. Derfor er det almindeligt, at til fremstilling af olier udvælges særlige plantager med kontrollerede dyrkningsforhold, eller autoriserede leverandører.

– fremstillingsprocessen er helt afgørende for oliens kvalitet. Der er mange faktorer som spiller ind: rensning af råvarer, selve processen, typer af udstyr, tid, temperatur, tryk, m.m.

 • rigtig opbevaring af råvarer, tid mellem indsamling af planter og fremstilling af olier, emballage til opbevaring af olier.

Højkvalitetsolie bliver altid kontrolleret (man benytter som regel gaskromatografi og gaskromatografi-massespektrometriske metoder til kontrol) for at være sikker på, at olien er fri for urenheder og indeholder de rigtige procentdele af kemiske stoffer.

Hvordan køber man kvalitet æteriske olier til aromaterapi

Som det var skrevet før, æteriske olier til aromaterapi er ikke bare for aromaens skyld. Man skal gå efter rene højkvalitetsolier. Der sælges mange såkaldte ”rene æteriske olier”.

 • Du skal undgå såkaldte parfumeolier, duftolier eller ”naturidentiske” blandede olier

 • Du skal blive mistænkelig, hvis olien er for billig, eller hvis alle olier sælges til den samme pris. Nogle olier er meget dyre i fremstilling, eller udbyttet er ret lavt. Derfor, for at opretholde samme lave prisniveau på alle olier, går man ofte på kompromis med kvalitet. For eksempel, nogen gang bliver rene olier blandet med billigere olier, f.eks. pathouliolie udtyndes med cedertræ. Olier kan også forfalskes ved tilføjelse af syntetiske stoffer for at forstærke dufte, f. eks. tilføjes linalyn acetat til lavendelolie.

 • Der skal altid stå det latinske navn for planten på emballagen, region hvor planten var dyrket, indhold, producent, fremstilligs partinummer og holdbarhed.

 • Rene æteriske olier sælges i små emballager, da olien bruges i meget små mængder.

 • Se efter udløbsdato, i det nogle olier kan blive harske, hvis de opbevares i lang tid. Æteriske olier har en begrænset opbevaringsperiode.- I det aromaterapeuter og homøopater benytter en dråbemetode til fremstilling af droger, skal æteriske olier sælges i dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering.- Det skal stå på emballagen, at olien er egnet til aromaterapi.

 • Bliv mistænkelig, hvis du ser æteriske olier i en transparent, plastik- eller alluminiumsemballage. Stærk koncentrerede æteriske olier kan opløse plastik, eller komme i kemiske fobindelse med aluminium. Æteriske olie er ofte følsomme over for lys, og mister deres egenskaber.

Derfor skal ægte æteriske olier altid sælges/opbevares i følgende type emballage:

 • Æteriske olie opbevares i tætlukkende flaske af mørkt glas.

 • Køb fra firmaer, som kan rådgive, og som demonstrere stor viden om olier og beviser oliens kvalitet. På den måden kan du også undgå ’at købe katten i sækken’.

 • Vær opmærksom på, at økologiske olier ikke er helt det samme som rene æteriske olier.- Rene æteriske olier må ikke sælges blandet med basisolier (med nogle enkelte undtagelse, som skal fremgå på emballagen). Du kan kontrollere ved at hælde en enkelt dråbe på en serviet. De fleste æteriske ol
  ier efterlader ikke pletter efter fordampning.

 • Gå efter olie med GMP certifikat

Vivasan rene æteriske olier til aromaterapiÆteriske olier til aromaterapi

Vivasan er stolt af at præsentere rene æteriske olier af høj kvalitet, GMP certificeret.

VIVASAN olier er godkendt til medicinsk og til terapeutisk brug af det schweiziske Heilmittelinstitut – Swissmedic, og opfylder alle standarder til brug i aromaterapi.

Æteriske olier fra VIVASAN har en markedsandel i Schweiz på 70%. VIVASAN æteriske olier sælges i mere end 40 lande. VIVASAN æteriske olier sælges først og fremmest professionel brug til hospitaler, plejehjemme, skoler, massageklinikker og til aromaterapeuter.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering
Blogger, uddannet MBiochem, MBA