Jojobaoliens struktur ligner vores egen huds sebum

Faktisk er jojobaolie kemisk set en flydende form for voks, ikke en olie, altså ikke et flydende fedtstof og ikke en triglycerid, som alle andre planteolier.

Jojobaoliens struktur ligner vores egen huds sebum (fedtstof) meget , og ligner meget kaskelothvalolie.

Der findes fire typer af jojobaolie:

Kvalitet 1. En ren og naturlig type, med en gylden eller gul farve. Bruges ofte til sæbeproduktion (på grund af sin terapeutiske effekt og lange holdbarhed). Man bruger dog begrænsede mængde af jojobaolie til sæbeproduktion, fordi en for høj koncentration af jojobaolie giver en for blød sæbe, som skummer dårlig)

Kvalitet 2. En raffineret og filtreret, næsten farveløs jojobaolie. Bruges ofte til berigelse af massageolier for at forhøje massagens terapeutiske virkning (ren jojobaolie bruges sjældent til kropsmassage, da olien adsorberes ret hurtigt i huden og er relativ dyr). Desuden tilsættes jojobaolie til andre massageolier til at forlænge deres holdbarhed.

Kvalitet 3. En godt renset, helt farveløs og duftfri jojobaolie, der ofte anvendes i aromaterapi, kosmetik, til berigelse af cremer, ansigtsmasker, shampoo, hårkur m.m.  Bruges ofte til ansigtsmassageolier for sine glatte konsistens og ikke-fedtende egenskab.

Kvalitet 4. En der produceres ved højteknologiske processer (f. eks. jojobaolie fra Vivasan), som kemisk set er helt renset fra additive stoffer og er meget dyr. Denne type olie bruges til fremstilling af eksklusive allergivenlige kosmetisk produkter til ansigtspleje, øjencreme, læbepleje, hudbehandling (som f. eks. psoriasis, acne, rosacea), anti-age kosmetiske produkter, bruges også til ansigtsmassage/ansigtsmasker til særlig følsomme hudtyper og til hjemmelavet parfume.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen
MBiochem, MBA
Vivasan Academy

Vivasan produkter med Jojoba olie >

 

Vivasan vælvere produkter fra Schweiz af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet.