Jojobaolien er en af de bedste allergivenlige hudpleje ingredienser

Halvfems procent af alt produceret jojobaolie bruges til kosmetik og til hårprodukter.
I de seneste år er jojobaolie blevet mere populær, fordi der forskes meget og flere af oliens værdifulde egenskaber bliver opdaget.


Det viste sig, at jojobaoliens struktur meget ligner vores egen huds sebum (hudfedt), og derfor naturligt egner sig til menneskers hud. Derfor kan jojobaolie virke som et naturligt bindevæv i huden, og forhindre dannelse af rynker.

Disse egenskaber bruges til daglig ansigtspleje med tendes til rynkedannelse, og for at optimere bindevævet (f.eks. mod strækmærker under graviditet).

  • I modsætning til mange andre olier fedter jojoba ikke huden, men den trækker sig nemt og hurtig ind i huden, har en meget god dybdevirkning, samt stabiliserer pH-værdien i huden.

Derfor er jojobaolie specielt velegnet til meget tør hud og må bruges under øjnene. Jojobaolie bruges ofte til øjencreme, allergivenlige, anti-age kosmetiske produkter, samt produkter til problematisk hud.

  • Jojobaolie har antibakterielle og terapeutiske egenskaber.

Det viste sig, at olien hjælper mod acne, forkølelsessår, vorter og solforbrændinger. For eksempel, Ben Gurion Universitetet i Jerusalem har rapporteret resultater fra behandling af psoriasis-patienter, hvor behandlingen var suppleret med jojobaolie.

Der forskes også i behandling med jojobaolie mod seborrheic dermatitis (en betændelsestilstand i huden forårsaget af stress og overproduktion af talg), m.m.

  • De nyeste forskningsresultater fra Academy of Sciences i USA viser, at jojobaolien er en af de bedste allergivenlige hudpleje ingredienser.

Jojobaolie er meget mild, og kan bruges efter barbering og epilering for at undgå irriteret hud.

  • Mineraler som zink, silicium, krom og kobber samt vitamin B og vitamin E findes i jojobaolie. Jojobaolie indeholder sunde fedtsyrer, vitamin A og E, aminosyrer og naturlige konserveringsmidler.
  • Jojobaolie har utrolig lang holdbarhed. Den kan holder i op til 25 år, og beholder hele tiden alle sine aktive stoffer. Derfor tilsættes jojobaolie ofte til andre olier for at forlænge deres holdbarhed. Desuden, på grund af sin lange holdbarhed, renhed og, at den er duftfri, gør den meget populær i aromaterapi.
  • Olien beholder sin struktur ved opvarmning op til 300 grader Celsius. I koldt vejr stivner den og smelter igen ved stuetemperatur uden, at kvaliteten lider under det.
  • Derudover har den en naturlig solbeskyttelsesfaktor = 4. Derfor bruges jojobaolien ofte som basis for særlige solcremer (antiage og til problematisk hud).

Af Natalia Burmistrova Jørgensen, MBiochem, MBA
Vivasan Academy

Vivasan produkter med Jojoba olie >

 

Vivasan vælvere produkter fra Schweiz af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet.