Hej, jeg vil gerne spørge jer om kvaliteter af grapefrugtfrøekstrakt. Jeg har set grapefrugtfrøekstrakt flere steder til vidt forskellige prisniveauer og forskellige sammensætninger, bl.a. koldpresset grapefrugtfrøekstrakt, økologiske, vandbaseret grapefrugtfrøekstrakt, ekstrakter med glycerin. Kan I fortælle, hvorfor der er forskel på priser og kvaliteter af grapefrugtfrøekstrakt?


Tak for dit spørgsmål.

Grapefrugtfrøekstrakt er mest populært pga. stærke antibakterielle, svampedræbende og antivirale virkninger.

Grapefrugtfrøekstrakt er et meget populært og effektivt produkt, derfor sælges der mange billige og forfalskede udgaver af tvivlsom kvalitet. Fx ordet “økologisk” kan ikke give garanti for kvalitet.

Det menes, at rent koldpresset grapefrugtfrøekstrakt har ingen antimikrobielle egenskaber. Det sælges oftest vandbaserede, fortyndede ekstrakter af grapefrugtfrø, udvundet af alkohol. Alkohol- og vandbaserede ekstrakter er meget billige at fremstille, men er ikke effektive.

Desværre er der mange indikationer fra uafhængige studier, som viser, at nogle producenter, for at “forbedre” effekten af deres ikke-effektive ekstrakter, tilføjer forskellige kemikalier af ikke-naturlig forekomst, som benzalkonium chloride, triclosan, methylparaben, methyl-p-hydroxybenzoat.

Vivasan fremstiller grapefrugtfrøekstrakt efter farmaceutiske standarder med glycerin (33:37).

Det er en ret kompliceret teknologisk process, som inkluderer udvindelse af aktive ingredienser fra pulveriseret grapefrugtfrø i varm glycerin. Teknologien garanterer et optimalt indhold af aktive ingredienser, som matcher internationale farmaceutiske standarter. Det tilsættes ikke kemiske ingredienser.

Grapefrugtfrøekstrakt fra Vivasan er meget koncentreret og sælges i ufortyndet. Kvaliteten af grapefrugtfrøekstrakt fra Vivasan er bekræftet med GMP certifikat, som forudsætter farmaceutisk kvalitet.

Derfor vil jeg bare anbefale dig at spørge om GMP certifikat, hvis du vil købe produkter, som virker.

Med venlig hilsen
Natalia Burmistrova Jørgensen

Blogger, uddannet MBiochem, MBA