Parfumer og dufte

Parfumer – enkelte dufte

Parfumer og Dufte: omkring 80 % mennesker mener, at parfume har magt til at slå dem til eller fra.

Ingen ved præcist, hvordan vores lugtesans virker, den ændres meget med alderen, påvirkes af miljø og vores humør og helbred.

Vi er omgivet med forskellige dufte.

Vi er faktisk nærmest bombarderet med dufte fra parfumer i sæbe, shampoo, tandpasta, deodorant, rengøringsmiddel, og så videre. Hver år kommer omkring flere hundrede kunstige nye dufte på markedet.

Vi er over-parfumeret, mener Dr. Alan Hirsch, direktør for for The Smell & Taste Treatment and Research Foundation.

Det er ikke overraskende, at talrige dufte fylder meget i kosmetik og husholdning. Omkring 80 % mennesker mener, at parfume har magt til at slå dem til eller fra.

Hvis dit mål er at tiltrække det modsatte køn, behøver du ikke investere i de dyre, fancy parfumer. Ifølge Alan Hirsch, MD, er du bedre stillet, hvis du bruger enkle dufte.

En fantastisk nyhed for dem, der er bekymret over de mange rapporter om forskellige syntetiske stoffer, som parfume og eau de cologne indeholder, som kan være skadelige for miljøet og dit helbred.

Dr. Alan Hirsch er en nationalt anerkendt ekspert i dufte og aromaterapi i USA. Han er direktør for The Smell & Taste Treatment and Research Foundation. Dr. Alan Hirsch har skrevet mere end 180 artikler om den psykologiske effekt af lugte og smag, og hvordan disses sanser påvirker menneskers adfærd, vægttab, søvn, seksuelle vaner, m.m.

Dr. Hirsch, der har studeret, hvordan lugte påvirker humør og adfærd i de sidste 25 år, siger, at han var fascineret af resultaterne fra en tidligere undersøgelse. En gruppe mandlige medicinstuderende kunne bedre lide duften af kanel end alle parfumerne. En efterfølgende undersøgelse hos den almindelige befolkning gav det samme resultat.

Dr. Hirsch har videnskabeligt bevist, at lavendel, varme dufte fra krydderurter, lakrids og appelsin er de mest attraktive dufte for mænd. Og for kvinder er lakrids, lavendel og chokolade de mest attraktive dufte.

Parfumer og dufte

Dufte der appellerer til mænd

40 % mænd tiltrækkes af dufte fra: kombination af  lavendel sammen med varme krydderier, såkaldt græskartærte-krydderi: kanel, ingefær, muskatnød og kryddernellike.

18 % mænd tiltrækkes af en kombination af lavendel sammen med såkaldt græskartærte-krydderi: kanel, ingefær, muskatnød og kryddernellike.

19,5 % mænd tiltrækkes af appelsinduftParfumer og dufter

13 % mænd tiltrækkes af lakridsduft

11 % mænd tiltrækkes af liljekonvalduft

 Dufte der appellerer til kvinder

 13 % kvinder tiltrækkes af lakridsduft

13 % kvinder tiltrækkes af agurkeduft

11 % kvinder tiltrækkes af lavendelduft

4 % kvinder tiltrækkes af chololadeduft

1 % kvinder tiltrækkes af traditionel parfume

Dr. Hirsch konkluderer, at man kan bliver bedre stillet ved at bruge nogle enkelte dufte, fordi de give mindre risiko for allergi, er billigere og er mere effektive end eksklusive parfumer og eau de cologne.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Parfumer og natural dufter

 

 

 

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering

 

Tags:
Blogger, uddannet MBiochem, MBA