Tea tree/Te-træ/Teatræ er et navn man bruger om flere forskellige planter

– Camellia sinensis (Thea sinensis, lige som velkendte kamelia) er den stedsegrønne plante, for hvilken vi kender fra fremstillingen af grøn og sort te.
– Boxthorn eller Lycium (familien Solanaceae; den samme som kartofler og tomater hører til) kaldes også tea tree. Lycium barbarum er mest kendt fra traditionel kinesisk medicin og er brugt til fremstillingen af herbal tea.
– Cordyline fruticosa (familien Laxmanniaceae) fra Polinesien hører også under det såkaldte te træ, da planternes jordstængler i de fleste polynesiske sprog kaldes “the”. Planten ligner en palme og deres fermenterede jordstængler bruges af den lokale befolkning til forskellige drinks.
Tea træ Melaleuca alternifolia (i familien Myrtaceae), som er den mest kendte, har i lang tid været brugt til fremstilling af tea tree olie. Teatræolie er blevet ret kendt og populær i de seneste årtier. Olien kaldes ofte for “førstehjælper” og “Apotek i en flaske”.

Læs mere om teatræ >

Læs mere om manuka >

Manuka (Leptospermum scoparium) er et ”nyopdaget” thetræ, med mange egenskaber, som ligner det mere kendte ‘Teatræ’ (Melaleuca alternifolia). De fleste manukatræer vokser i New Zealand. Manuka også anvendes til fremstilling af olie/såkaldte tea tree olie.
Kanuka træ (Kunzea ericoides) er et ”nyopdaget” thetræ, med mange egenskaber, som ligner det mere kendte ‘Teatræ’ (Melaleuca alternifolia). Kanuka træer, som findes i hele New Zealand og begrænset omfang i Australien. Kanuka også anvendes til fremstilling af olie/såkaldte tea tree olie.

Læs mere om kanuka >

 

I VIVASAN kaldes følgender planter som Tea træ:  Melaleuca alternifolia  og beslægtede planter: Leptospermum scoparium og Kunzea ericoides.

 

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

 

 

 

Produkter med teartræ olier >

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.

Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering.

Tags:
Blogger, uddannet MBiochem, MBA