GMP og Vivasan

GMP – Kvalitet er et nøgleord i Vivasan

GMP og Vivasan: tillid er fint – kontrol er bedre

Det er ikke bare tomme ord, da VIVASAN produkters kvalitet kan bekræftes med verdens højeste internationale kvalitetsstandarder, bl.a. gennem GMP certifikater. Alle VIVASAN produkter er fremstillede udelukkende i Schweiz og er lavet af naturlige råmaterialer af høj kvalitet.

Statistikken viser, at ca 5 % af de produkter (kosttilskud, vitaminer, lægemidler, æteriske olier og visse andre velværeprodukter) der produceres i verden, fremstilles efter verdens strengeste kvalitetsregler – GMP.

Vivasan er en af få virksomheder på verdensplan, som bekræfter alle sine produkters kvalitet med GMP certifikater og ISO standard.  

I EU pålægges kun producenterne i medicinalindustrien at anvende GMP standarder for at sikre kontrol med og overholdelse af kvalitet.

Det betyder, at alle produkter fra Vivasan overholder den internationale kvalitetsstandard, som stiller særlige krav til lægemiddelproducenterne.

Hvad er GMP?

GMP (Good Manufacturing Practices) er et sæt af regler og standarder udviklet af World Health Organization. GMP regler omfatter en udtømmende liste over krav, der skal opfyldes af fabrikanter af medicin og andre farmaceutiske produkter.

Good Manufacturing Practices er et kvalitetsstyringssystem, som EU-lovgivningen kun pålægger alle farmakopé. Det regulerer betingelserne for kvalitet og sikker produktion af lægemidler. Det er et meget tung certifikat, der omfatter 20.000 kriterier.

Et GMP-certifikat kan højst være gyldigt i tre år, og skal bekræftes igen inden datos udløb.

Det er kun få virksomheder, som er i stand til at få certifikater, og forlænge den hvert tredje år.

GMP sætter standarder for råmaterialer (jordprøver, råvareindhold, luftens renhed, mikrobiel test af råmaterialer, m.m.), for personale (sundhed, relevant uddannelse, påklædning, hygiejne, etc.), lokaliteterne (temperatur, fugtighed, renhed, m.m.), udstyr (vedligehold, desinficering af udstyr, nøjagtighed, m.m.), og emballagematerialer (miljøvenlighed, emballering af lægemidler skal foregå i et rent rum, etc. ), produktionen, de færdige produkter, et kvalitetslaboratorium og affald.

Derudover beskriver standarden, hvad der skal gøres ved afvigelser, klager, tilbagekaldelse af produkter, samt hvordan produkter, der falder uden for specifikationerne, skal behandles.

I produktionen skal alle batches (partier) kontrolleres og dokumenteres, og et batchnummer skal være påført på emballagen. Gennemsigtighed og dokumentation, også for emballering, er nøgleord.

Endelig er det påkrævet, at der er et kvalitetskontrollaboratorium, der sikrer, at råmaterialer, emballagematerialer, fyldstoffer og de færdige produkter lever op til de specificerede krav.

Og måske det vigtigste kriterie – produktets biotilgængelighed, dvs. hvor nemt det fordøjes/optages af kroppen og virker.

Udefra kan tabletten se ordentlig ud, men … jo højere indeks for biotilgængelighed, jo bedre ”virker” produktet.

VIVASAN produkter har en af de højeste biotilgængeligheder.

GMP: Vertrauen ist Gut – Kontrol ist besser / tillid er fint – kontrol er bedre

Natalia Burmistrova Jørgensen

Vivasan i Danmark tilbyder produkter fra Schweiz indenfor Sundhed, Skønhed og Velvære: Kvalitetsprodukter til personlig pleje, kropspleje, hårpleje, ansigtspleje, kosmetik, makeup, æteriske olier, dufte og mere til.
Vivasan vælvere produkter af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet.

Tags:
Blogger, uddannet MBiochem, MBA