Ceramider spiller en væsentlig rolle for vores helbred

Ceramider spiller en væsentlig rolle for vores helbred

Ceramider er lipider, som består af sphingosin, en fedtsyre. De findes i høje koncentrationer i cellemembranen. Alle epidermis fire lag indeholder ceramider, og de spiller en afgørende rolle for hudens sundhed ved at skabe en barriere, der reducerer infektioner, og hjælper med at bevare hudens fugt.

Overhudens primære funktion er at generere lag, som beskytter kroppen fra dehydrering og miljøbelastning. Her spiller ceramider en kritisk rolle.

En reduktion af mængden af ceramider i det epidermale lag resulterer i tør hud, eksem, og er en væsentlig årsag til dannelse af rynker. Flere undersøgelse bekræfter, at store mængder af ceramider i det øverste lag af huden kan give en mere sund hud.

Undersøgelser viser, at mængden af ceramider falder med alderen, eventuelt på grund af et fald i enzym-aktiviteter. Desuden bliver mængden af ceramider mindre pga. miljøbelastningsfaktorer, som for eksempel tør luft, UV-stråling, vind, forurenet luft, sæbe, rengøringsmidler, miljømæssige kemikalier, m.m.

Ceramider spiller desuden en væsentlig rolle for vores helbred. Lipider på hudens overflade, herunder ceramider, udgør en væsentlig del af en antimikrobiel barriere. Når denne barriere bliver mindre eller ødelagt (som sker med alderen, og pga. miljømæssige faktorer) kan en lang række sundhedsmæssige problemer opstå. En undersøgelse vise, at personer med dermatitis har generelt højere koncentrationer af bakterier, især Staphylococcus, på hudens overflade. Undersøgelsen viser en direkte sammenhæng mellem højere antal bakterier på hudens overflade og mindre mængder af ceramider.

Ceramider blev særlig populært og brugt i hudpleje i kosmetiske produkter i begyndelsen af 1990’erne. De tilføjes til anti-agingprodukter til behandling mod fine linjer, små rynker, og for at modvirke hudens tørhed og for at give en god beskyttelse af den aldrene hud og hud, som udsættes for sol, vind, forurening og andre miljømæssige belastninger.

Ceramider tilføjes ofte i kropsplejeprodukter og kosmetiske produkter til tør og beskadiget hud, eksem, psoriasis og strækmærker. Desuden man bruger dem sammen med andre basisolier (f. eks. arganaolie, avokadoolie og jojobaoile) for at forlænge produkters holdbarhed.

Ceramider

Ceramider fungerer som hudbarriere. En reduktion af mængden af ceramider resulterer i tør hud, eksem, dermatitis.

Vivasan præsenterer Kapsler med planteceramider fra hvedekim Locherber

Når det er meget koldt eller varmt og tørt udenfor, mister huden noget af sin naturlige fugt.

Mindre lag af fedtstoffer, som udgør den såkaldte “barriere” af epidermis betyder at hud mister endnu mere fugt.

Formålet med fugtighedscreme er at genskabe denne barriere, forsegle fugt, og forhindre yderligere fugttab. Kapsler med planteceramider fra hvedekim, Locherber, giver din hud den ekstra beskyttelse mod fugttab, irritation og mulig infektion.

Ceramider fra hvedekim indeholder værdifuld organisk olie, som er rig på vitamin A, B,D og E  (naturlig antioxidanter).

Olien fra hvedekim giver din hud en naturlig beskyttelse mod UV-stråler, forurening og optimerer hudens fugtbalance.

Kapsler med planteceramider fra hvedekim, Locherber, giver din hud:

  • ekstra beskyttelse mod fugttab, irritation og mulig infektion.
  • ekstra beskyttelse af din hud, især om sommeren og om vinteren
  • beskytter din hud og forebygger hudens ældning.

Olien fra kapsler med planteceramider fra hvedekim, Locherber adsorberes hurtigt, efterlader ingen fedtet glans.

Af Natalia Burmistrova Jørgensen

Vivasan produkter

 

Vivasan vælvere produkter fra Schweiz af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet. 
 Referencer:
www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/95s0316/95s-0316-rpt0275-04-Udell-vol211.pdf. Accessed November 15, 2010
Potts RO, Buras EM, Chrisman DA Jr. Changes with age in the moisture content of human skin. J Invest Dermatol. 1984 Jan;82(1):97-100
Proksch E, Brandner JM, Jensen JM. The skin: an indispensable barrier. Exp Dermatol. 2008 Dec;17(12):1063-72
Zettersten EM, Ghadially R, Feingold KR, Crumrine D, Elias PM. Optimal ratios of topical stratum corneum lipids improve barrier recovery in chronologically aged skin. J Am Acad Dermatol. 1997 Sep;37(3 Pt 1):403-8.
”Smuk og sund sammen med VIVASAN”, af VIVASAN, ophavsret 2010
Blogger, uddannet MBiochem, MBA