mesoterapi

For nyligt kom der en ny trend indenfor kosmetik med indsprøjtninger i Danmark, såkaldt mesoterapi.

Mesoterapi vs kosmeceutiske produkter

Hvis man ser på antallet af forskellige skønhedsklinikker, skønhedsannoncer osv., så bliver det klart, at vores udseende er vigtig for mange af os. Desuden, så er antallet af forskellige klinikker, som tilbyder dyre, diverse injektioner nærmest eksploderet.

Ved enhver kirurgisk manipulation, selv de mest harmløse ved første øjekast, er der en vis risiko for bivirkninger.
Alligevel er antallet af dem, som er villige til at tage den risiko og tømme sin pung i et håb om at forbedre sit udseende, ret stor.

Hvad er mesoterapi?

For nyligt kom der en ny trend indenfor kosmetik med indsprøjtninger i Danmark, såkaldt mesoterapi.

Mesoterapi er behandlinger med indsprøjtninger af forskellige aktive ingredienser i dybere hudlag. Mesoterapi er et nyt fænomen indenfor kosmetologi (skønhedspleje) i Danmark. Men dette begreb menes at være indført allerede i 50’erne i det forrige århundrede i Frankrig, hvor en fransk læge anbefalede lokale indsprøjtninger med aktive stoffer i små koncentrationer i flere omgang for at opnå en lokal virkning i stedet for at behandle hele kroppen.

Hvorfor indsprøjtninger?

Selvom det vrimler med diverse lovende anti-aging cremer, så er de fleste kunder blev skuffet af deres begrænsede virkning.

Problemet er, at de fleste ‘magiske’ anti-aging cremer kun virker på hudens overflade som fugtgiver og eller beskyttelse af de øverste dele af epidermis. De trænger ikke ned i de dybere lag af huden, pga. af stor molekylestørrelse. Det gælder flere lovende ingredienser som kollagen og hyaluronsyre. Dvs. virkningen af de fleste anti-aging cremer er oftest begrænset til at være fugtgivende og til at beskytte hudens overflade mod udtørring.

Det er derfor nogle kosmetologer tager fat i en sprøjte og tilføre aktive ingredienser direkte i de dybere lag i huden.

Hvor sikker er indsprøjtninger?

Lad os starte med, at indsprøjtninger kun må udføres af kvalificeret personale, som kosmetologer oftest ikke har kompetencer til. Ved alle indsprøjtninger er der en del risici for øjeblikkelige bivirkninger og ukendte konsekvenser. De mest udbredte bivirkninger ved mesoterapi er hævelser og blå mærker, misfarvning eller udslæt omkring injektionsområder. Mesoterapi kan også forårsage infektioner.Desuden findes der ikke nogen officiel kontrol vedrørende indsprøjtninger ved kosmetiske behandlinger.  Mesoterapimetoder er ikke standardiserede, og langsigtede virkninger er ikke blevet undersøgt endnu.

Kosmeceutiske produkter  – et ufarligt og billigere alternativ til indsprøjtninger

Da alle kirurgiske manipulationer og indsprøjtninger, selv de mest harmløse ved første øjekast, har en vis risiko for bivirkninger, har der i den seneste tid udviklet sig et andet område, såkaldt kosmeceutisk/medicinsk kosmetik, som både er farmakologi (medicin) og kosmetologi (skønhedspleje).En karakteristik ved ‘cosmeceuticals’ er, at aktive ingredienser ikke blot virker på overfladen af huden, men også trænger ned i dybere lag af huden. Effektivitet af kosmeceutiske produkter opnås ved høje koncentrationer af aktive ingredienser, ingrediensernes struktur og molekylevægt.

Kosmeceutiske produkter – et kompleks af aktive stoffer

De kosmeceutiske produkter som Vivasan har udviklet, har en anden kosmetisk formel end de traditionelle kosmetiske formler. Traditionelle cremer er baserede på et ”fyldstof” og en del aktive ingredienser. Kosmeceutiske produkter har næsten ingen ”fyldstoffer”, og indeholder et kompleks af aktive stoffer (der arbejder på problemet), som kan være lavmolekulære organiske olier, antioxidanter, vitaminer, coenzymer, aminosyrer, stabiliseret hyaluronsyre, etc.

Smertefri ansigtspleje uden bivirkninger med kosmeceutiske produkter

Sammenlignet med usikre og uregulerede metoder som indsprøjtning, så skal alle kosmeceutiske produkter, lige som farmaceutiske produkter, være testet på frivillige og deres virkning være dokumenteret. Med produkter fra Vivasan får man en helt smertefri behandling og ingen bivirkninger. Tværtimod får man en behagelig oplevelse og fornemmelse ved anvendelsen af lækre produkter fra Vivasan.

Effekten af kosmeceutiske anti-aging produkter kan dokumenteres og er et ufarligt alternativ til plastikkirurgi og usikre indsprøjtninger

 

Mesoterapi vs kosmeceutiske produkter

 

 

Vivasan i Danmark tilbyder produkter fra Schweiz indenfor Sundhed, Skønhed og Velvære: Kvalitetsprodukter til personlig pleje, kropspleje, hårpleje, ansigtspleje, kosmetik, makeup, æteriske olier, dufte og mere til.
Vivasan vælvere produkter af høj kvalitet og baseret på ekstrakter fra urter og planter. Økologiske råvarer – Uden genmodificerede planter – Uden parabener – Dermatologisk testet – Ikke testet på dyr.
Kvalificeret fremstilling af produkter efter GMP og ISO standarder, produkter som virker og er sunde for din krop. Vivasan stiller høje krav til råvarer, produktion og slutprodukt for at sikrer den højeste kvalitet.

 

Blogger, uddannet MBiochem, MBA