Søvnløshed - svært at falde i søvn, eller svært at opnå en stabil søvn

 Sommer og søvnløshed

Lyse nætter, lange fester, hvor de naturlige kropsrytmer er forstyrret, søvnløshed, eksamenstid med ekstra anstrengelser, ekstra travlhed før den kommende sommerferie, en hektisk dag med mange bekymringer, oplevelser, en spændende film før sengetid, tusinde tanker der farer gennem hovedet … kan give os søvnløse nætter.

Det er ikke sjældent, at man ligger i sengen, og ikke er i stand at standse tankerne. De kører rundt i hovedet og kan ikke standses, og giver os ikke muligheden for at falde i søvn i nattetimerne.

Mine gode råd
– Du skal helt undvære at spise stimulerende fødevarer såsom kaffe, te og chokolade før sengetid. Du må gerne få en kop kamillete før sengetid.
– Hvis det er muligt, så undvær at se fjernsyn, computerspil eller læse i en spændende bog i mindst en halv time før sengetid.
– Lyt til afslappende musik i stedet for. Brug lavendelolie og/eller frankincenseolie.

Flere undersøgelser har påvist lavendelolies evne til fremme søvn og modvirke anstrengelser. Lavendelolie virker beroligende og afslappende, og derfor hjælper den mod søvnløshed som skyldes stress, anstrengelse, bekymringer…

Sommer søvnløshed lavender

 

– En rigtig god måde er at tage et varmt karbad (helst kropstemperatur, ca 38 grader) med lavendelolie i 10-15 minutter før sengetid. Karbad med lavendelolie har den fordel, at stofferne arbejder både gennem lugteorganer og gennem huden over hele kroppen.
Husk, at æteriske olier, som lavendelolie,  først skal blandes med en emulgator såsom jojobaolie, avokadoolie, mælk, fløde, shampoo, etc. og tilsæt derefter blandingen i badekaret.

– Massage med lavendelolie/frankincenseolie er også en god måde til at opnå en følelse af ro og velvære. Massagen frigør desuden oxytocin, som får blodtryk og puls til at sænke sig, og lavendelaromaen lindrer dine mentale og fysiske spændinger og vil hjælpe dig med at falde nemmere i søvn.

– Alternativt kan du dryppe lidt lavendelolie/frankincenseolie på en duftsten og lægge den i soveværelset. Olien kan da virke under nattens søvn.

– Ved afbrudt søvn, dryp 2-4 dråber lavendelolie/frankincenseolie på en serviet og indånd de aromatiske dampe,
eller placer den tæt ved hovedpuden. Søvnen vil sikkert melde sig snart.

Sov godt og nyd din næste dag.

Æteriske olier fra VIVASAN produceres af Elixan Aromatica GmbH i Schweiz.
Høj kvalitet af økologiske råvarer, sammen med moderne produktionsmetoder og streng kvalitetskontrol af slutprodukt er garanti for den reneste kvalitet af VIVASAN æteriske olier.
Kvalitetskontrol:
– Produktion ifølge GMP (Good Manufacturing Practice) og PIC (Pharmaceutical Inspection Convention)
– SQTS (Swiss Quality Testing)
– Ifølge Cosmetics Directive 76/768/EEC
Æterisk olie fra VIVASAN fremstilles til personlig og professionel brug indenfor homøopati og aromaterapi.
VIVASAN æteriske olier sælges med 10 ml dråbeflasker med dråbepipet af standard størrelse, som garanterer nøjagtig dosering
Blogger, uddannet MBiochem, MBA