Fennikel Olie

Fennikel er en meget kendt plante i Danmark og bliver primært brugt som grøntsag til madlavning. Du kender fennikelplanten fra de lysegrønne blade i danske supermarkeder. De kan spises rå og mange nye gourmet restauranter griller dem og marinerer dem i alt muligt spændende. Fennikel dyrkes også i Danmark og det er en hårdfør plante som ikke bliver slået ud af det skiftende danske vejr. Du kan spise hele planten, men det er kun selv frøene fra fennikelplanten du kan bruges til at lave olie via dampdestillation. Du skal indsamle frøene til dette i sensommeren inden frosten kommer og ødelægger din høst.

Hvad hjælper fennikel mod?

Du kan bruge fennikel mod rigtig mange ting. Det er både et helsemiddel og samtidig videnskabeligt bevist at være god mod forskellige sygdomme og tilstande.

Slankekur

Fennikel er siden stenalderen kendt som slankemiddel da det har et appetitnedsættende funktion. Det er derfor et godt massage og duftstof til dem som er overvægtige og ønsker at tabe sig.

Fremmer fordøjelsen

Har du fordøjelsesproblemer eller forstoppelse er fennikel en af naturens bedste hjælpemidler. Olien er ‘krampeløsense’ og virker på dårlig mave.

Alkoholforgiftning

Har du fået alkohol forgiftning er fennikel er godt valg da den går ind og neutraliserer alkoholen i blodet og de rester du har i maven.

Fungerer vanddrivende

Fennikel øger dannelsen af urin og får dig til at tisse mere. God hvis du f.eks. skal til lægen og afgive en urinprøve.

Behandling af appelsinhud (Cellulite)

Fennikelolie kan anvendes til behandling af appelsinhud fordi det fjerner giftstoffer fra kroppen og stimulerer dit blodomløb.

PMS & Menstruationssmerter

Fennikel begrænser generelt smerter i underlivet og er derfor genial mod menstruationssmerter

Mælkestimulerende middel

Fennikelolie kan anvendes som et mælkestimulerende middel til gravide kvinder. Du kan også massere brysterne med avokadoolie tilsat fennikal olie for at fremme mælkeproduktionen. Som bonus bliver huden på brysterne mere smidig.

Forkølelse og bronkitis

Med fennikelolie kan du behandle bronkitis og forkølelse hvor du danner slim.

Muskelkramper og sportsolie

Da fennikel olie har en varmende effekt er det effektivt mod muskelkramper. Blandt gerne et par dråber fennikelolie i en body lotion. Det bruges også som sportsolie af professionelle da det mindsker smerter efter hård sport og simulerer vækst af muskelvæv.

Antiseptik (antibakteriel)

Fennikelolie forhindrer væksten af mikroorganismer, bakterier og svamper i kroppen og er et kraftigt antimikrobielt produkt. Det kan anvendes som et konserveringsmidel og til behandling af sår og blå mærker. Det kan også anvendes som mundskyld til at modvirker tandkødsbetændelse.

Kosmetik

Fennikelolie anvendes til producering af cremer og olier. Det har rigtig gode egenskaber og kan blandt andet findes i mk olier. Fennikelolie udglatter rynker, udjævner farve og gør huden smidig. Derudover er det godt hvis du har uren, fedtet eller aldrende hud.

Stress og depression

Der er mange terapeuter som bruger fennikelolie til behandling af stress og depression.