Undgå hårtab og få mere hår med olier og shampoo

hårtab scandinavian biolabs
Hårvækst produkter fra Scandinavian Biolabs

Køb olier mod hårtab og undgå hårtab med olier & shampoo fra Vivasan eller Scandinavian Biolabs. Der findes ikke to ens personer. Det samme gælder når det kommer til hår. Det betyder også, at nogle vil opleve hårtab før andre, og nogle vil slet ikke opleve dette problem. 

Mange taber håret, får høje tindinger og vigende hårgrænser når de kommer op i årene, og for nogen er det desværre medfødt.

Hårtab er for mange et ømt emne, at bringe op, da de føler, det er pinligt. Dog er hårtab helt naturligt, og er heldigvis nemt at gøre noget ved. Der findes mange forskellige måder, at håndtere hårtab på og endnu flere måder, at undgå det og få sin hårpragt tilbage – uden at skulle købe en paryk, som ikke snyder nogen.

Nedenfor vil du kunne læse om en masse oliebaseret løsninger på hårtab, og få nogle råd til hvordan du yderlige kan beskytte dig mod hårtab som kvinde. Vi har også lanceret shampoo mod høje tindinger og hårtab som vil give dig mere fyldigt hår og fjerne de skaldede pletter.

Produkter omkring hårtab fra ScandinavianBiolabs

Ricinusolie virker mod hårtab

En af de mest effektive olier mod hårtab er ricinusolie. Denne form for olie er også kendt som castor olie, og har længe været et middel mod hårtab.

Olien stammer fra planten, Ricinus Communis, som stammer fra Mellemøsten og det nordøstlige Afrika. Måden man fremstiller olien på er, at plantens bønner bliver koldpresset, da dette er med til at bevare enzymerne, og dermed mange af de gode mineraler og vitaminer.

Olien i sig selv er en fyldig olie, som er rig på omega-9 fedtsyrer. Samtidig indeholder olien en specifike syre, kaldet ricinusolie syrer, som har en rensende effekt og er med til at fjerne bakterier. Denne egenskab er en af grundene til, at ricinus olie bliver brugt til meget andet end hårtab.

Den store mængde omega-9 fedtsyrer, som findes i olien, er det som gør, at olien er så oplagt til hårtab. Fedtsyrerne går ind og plejer hårbunden, giver næring til håret og hårfolliklerne. Dette er med til at styrke håret, og på den måde mindske hårtab.

Hvordan virker ricinusolie?

Når du påfører olien, vil den være med til at trække blodcirkulationen til området og sætte gang i en biologisk proces. Dens rige indhold af omega-9 fedtsyrer, samt dens antibakterielle virkning styrker derefter håret, og vil forhindre ikke kun hårtab, men også skimmelsvamp og andet.

Cedertræsolie giver dig fyldigt hår

Cedertræsolie er en af de mere oversete olier, og bruges til at hjælpe med at fastholde sund hud. Dog kan olien også hjælpe mod hårtab hos kvinder og øge hårvæksten. Flere undersøgelser har vist, at cedertræsolie har haft en virkning på patienter med pletskaldethed. Pletskaldethed, også kaldet alopecia, er når håret tabes i små klynger lidt efter lidt.

Oliens går ind og balancerer de olieproducerende kirtler i hårbunden, som på den måde er med til at hjælpe med mindske hårtabet. Samtidig har olien, ligesom ricinusolien en antibakteriel virkning, og derudover en anti svamp virkning. Dette er også med til at modarbejde hår skæl.

Mand som undgår hårtab med shampoo og olier

Timianolie forhindrer tyndt hår

Timianolie er en tredje olie, som ligesom både cedertræsolie og ricinusolien, er med til at modvirke hårtab ved at styrke hårbunden. Timianolie har samme effekt mod pletskaldethed som cedertræsolie.

Timianolie har det med at være en kraftig olie, og du kan med fordel være varsom med den. Derfor kan du med fordel blande en smule af den sammen med en anden, og mindre kraftig olie – såsom en olivenolie.

Du kan læse mere om olivenolie, og dens egenskaber i håret længere nede.

Mandelolie kan klare det tyndende hår

Lider du af tyndt hår eller ønsker du, at få tykkere hår, så er mandelolie et godt produkt for dig. Mandelolie er et effektivt værktøj, når det kommer til at pleje håret. Dette skyldes, at mandelolien bløder håret, og er rig på en del vitaminer, som er med til at forstærke håret.

Mandelolie besidder meget vitamin D og E, samt indeholder olien kalcium og magnesium, hvilket er naturlige fugtgivere. Disse vitaminer og mineraler er med til at indsnævre muligheden for hårtab. Næringen fra olien er med til at holde håret sundt.

Kokosolien trænger ned i hårrødderne og hjælper håret

En anden olie, som er med til at styrke håret, er kokosolien. Der hvor mandelolien er med til at give nære håret med sine vitaminer og mineraler, så hjælper kokosolien håret på en helt anden måde. Kokosoliens primære egenskab er at trænge ned i hårsækkene, og vil være fugtgivende og sikre, at dit hår ikke taber fugt. Tørt hår er nemlig mere udsat for skade end naturligt fugtet hår.

Kokosolien indeholder derudover laurinsyre, som er med til at beskytte mod svamp og bakterier, og olien vil derfor hjælpe med at holde din hovedbund sund og rask – endnu en vigtig egenskab for at endnu hårtab.

Det anbefales at bruge kokosolie en gang ugentlig, hvor olien masseres i håret og efterlades i cirka en time. Rens håret grundigt efter.

Olivenolie styrker og plejer håret

Hvem skulle tro, at en af de mest brugte ingredienser i køkkenet også kan være med til at hjælpe med at pleje håret? Olivenolie er dog et godt produkt til andet end salater og som fedtstof på panden.

Olivenolien er rig på vitamin E og en del umættede fedtsyrere, og har en stærk fugtgivende effekt. De umættede fedtsyrere er nemlig med til at styrke hårvækst. Dernæst, så er olivenolien en virkelig god bærerolie, som du kan bruge som base til at lave lidt kraftigere olie – såsom timianolien.

Hvilken olie skal jeg vælge?

Alt hår er individuelt, og hvilken olie som vil fungere bedst i dit hår er op til dig, at finde ud af. Alle de nævnte olier har hver deres egenskab, og vil kunne hjælpe dig mod hårtab. Dog starter kampen mod hårtab med at sikre, at dit hår og hovedbund er sund og rask. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på den, hvilket olierne kan hjælpe dig med.

Økologisk shampoo mod hårtab

En af de mest almindelige måder at få mere hår er via vores shampoo mod hårtab. Til mænd øger sæben det mandlige kønshormon og modvirker dit hårtab. Hos kvinder vil du få sundt hår så dette er et produkt som virker til både mænd og kvinder. 

Ønsker du at få dit hår tilbage så læs videre i denne artikel, og find ud af hvad der kan medføre hårtab. Blandt andet kan grunden til at du mister hår være, at du har en stresset hverdag eller bruger en forkert shampoo. Faktisk kan få personer også risikere at det er en medfødt lidelse som forhindrer dem i at få mere hår.

Hvad kan medføre hårtab?

Hårtab er ikke kun en genetisk ting, det har ofte noget at gøre med bakterier, skæl eller svamp. Samtidig kan det også skyldes din livsstil. Bruger du mange stylingprodukter eller bruger du din hårtørrer uden varmebeskytter, kan du være med til at skade håret. Derfor kan du med fordel omlægge din livsstil til at bruge færre hårprodukter og anskaf en varmebeskytter til din hårtørrer.